Information fra Roneklint

 

Lidt mere om Roneklint Kajakcenter.

Firmaet er et såkaldt enkeltmandsfirma, og drives af undertegnede og familie. Jeg har roet gennem mange år. Først turkajak – senere havkajak. Da jeg opdagede hvad denne kajaktype kan, blev jeg temmelig grebet af det. I starten syntes jeg, at en havkajak var lidt langsom, men fandt ud af, at det også handlede om hvilket mærke. Jeg ror nu i 2 forskellige modeller. Kayman Fury når det handler om teknik og rul, og Origo når det primært skal være ligeud. Begge passer jeg som ”fod i hose”. Kan desværre ikke passe min egen produktion North Wind, men det er heller ikke meningen, da jeg er lidt i ”overstørrelse”.

Gennem årene har jeg søgt at tilegne mig mest mulig viden om modeller, materialer, skrogfaconer mv. Og denne viden giver jeg gerne videre, især til førstegangsroere. Det kan være såre indviklet, når man går i kajaktanker og skal i gang med at finde rette fartøj. Der kan skrives meget om dette, men det bedste er, at du/ I kommer og ser, mærker, sidder og evt. ror inden et køb.

Tue har roet meget. Han har jo haft god adgang til det hele. Det er primært det tekniske som interesserer ham, og der kommer hele tiden nye varianter af rullet. jeg må indrømme - her har han overhalet mig.

Forretningen drives ikke som fuldtidsarbejde. Til gengæld vil du / I have mulighed for at få demonstreret og prøve kajakker på næsten det tidspunkt I måtte ønske. (Se også demodage) Så hold jer ikke tilbage – ring for en aftale, hvis det falder bedst udenfor de almindelige åbningstider. Vi bor ved siden af, så forretningen er lagt an på denne måde.

Vores holdning er, at kajakroning er muligt for alle der alene, eller sammen med andre, søger sjove og passende udfordringer på vandet. Teknikkerne kan virkelig finpudses undervejs, men mindre kan også gøre det. Og du behøver ikke at kunne grønlændervending for at have fornøjelse af en kajak, men skulle du få lyst, er det en sjov udfordring at deltage i et rullekursus. Rullekurser varetages primært af Tue (søn) som er noget af en haj til denne diciplin og har taget første del af EPP instruktør.

Vi lægger således vægt på, at du fra Roneklint Kajakcenter får en udførlig vejledning fra erfarne havkajakroere med instruktøruddannelse. Dette sammenholdt med at du har mulighed for at afprøve en eller flere kajakker og udstyr giver dig de bedste betingelser for, at få den rette kajak, samt at førstegangsroere kan komme trygt på vandet. Alle spørgsmål er velkomne.

Beliggenheden er ikke helt almindelig. Det er ikke en strøgbutik, men hvem kommer også lige ind fra gaden og køber en kajak. Vores forestilling er, at du/I nok har tænkt lidt over det i forvejen, og sikkert også undersøgt lidt her og der. Og så passer det jo udmærket med en lille køretur til et fantastisk naturområde. Butikken ligger kystnært og det er nemt at køre demokajakker til stranden - også udenfor de alm. demodage. Vi har også en ordning således, at dem som har anhængertræk kan låne en trailer med de kajakker som skal prøves. Så foregår det i det tempo du selv synes. Nemt for jer, nemt for os.

I vil sikkert være inspireret til en anden gang, at tage kajakken på taget af bilen og køre til fyret ved Roneklint. Se turbeskrivelserne under udlejning.

Med venlig hilsen Lars Trolle Jensen og Tue Trolle Jensen

Roneklint Kajakcenter


Produkter
Mærker
Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev


Din Indkøbskurv er tom